Translate

vrijdag 20 maart 2020

thuis met je kleuter

https://kleutersdigitaal.nl/apps/





Thuisaanbod kleuters
Bewegingsliedjes:
Samson en gert ochtendgymnastiek: https://www.youtube.com/watch?v=yxWyV6t2omY

Verhalen van de poppenkast

Televisie:
Ketnet
-        Ketnet junior programmas: 6u00-7u30
-        Ketnetcinema: 8u30
-        Ketnet karrewiet: 17u55
Nickelodeon
-        Tekenfilms

Tablet/gsm/laptop
Hier zijn een paar tips voor thuis in de ipad te zetten en de ontwikkeling te stimuleren. Laat je kleuter niet heel de dag achter de computer zitten. Doe dit bijvoorbeeld 3x 15min per dag.

Weboek:
Dit is een site waarop digitale prentenboeken staan. Eerst wordt het boek voorgelezen een daarna krijg je een aantal vragen over het boek. Beantwoord deze samen.

ketnet
Leuke site met allerlei spelletjes, filmpjes enz…

Ketnet junior-app
In de app ontdekken peuters en kleuters samen met Kaatje en Kamiel, bumba, uki, musti, bob de bouwer en nog vele andere ketnet vriendjes de wereld op een veilige, leuke en leerrijke manier. Dit kan je downloaden in de app-store

Luisterbieb-app
Hierin staan 12 luisterboeken voor kinderen waaronder geheim agent oma. Heerlijk om even tot rust te komen en nieuwe woorden te leren. Download voor iphone/ ipad en android.

Rolf connect reken-app
Deze app zit vol met rekenspellen. Je kan bijvoorbeeld de getallenrij, volgorde van getallen oefenen. Of je oefent juist met het splitsen. Ook begrippen zoals meer en minder kun je ook oefenen.

Rekenmemory-app
In deze app speel je memory met beelden van getallen. Stel wat je wilt oefenen. Tot welk getal wil je oefenen? En met welke getalbeelden wil je oefenen? Wil je memory oefenen met de kaartjes open of dicht? Dit stel je in en dan .. oefenen maar! Een leuke app die je samen kan spelen.

Activiteiten thuis:
Samen koken adv een stappenplannen.

Verkleden
Verkleed jullie, maak jullie mooi en hou een modeshow in de woonkamer.
Tenten bouwen
Maak een tent onder de zetel of onder de tafel. En speel daar een leuk spel. Luister naar de fantasie van je kind.
Samen sporten
Je kan samen gaan sporten, je kinderen kunnen op de fiets terwijl jij gaat joggen. Of samen gaan fietsen met het hele gezin.
Lezen en voorlezen
Ook voorlezen in je eigen taal blijft een absolute must. Kinderen en jijzelf kunnen hier zo hard van genieten. En het heeft voordelen voor jezelf en voor je kind.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.